Verloskunde – Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk – Giessen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk
Burgstraat 19 4283 GE
Giessen

Verloskunde

Verloskunde nieuws

Met pijn in het hart moeten wij u mededelen dat we eind 2022 zijn gestopt met de verloskunde. Vele jaren hebben we met veel plezier en liefde zwangerschappen en bevallingen begeleid. Maar nu hebben we na rijp beraad besloten dat we de verloskunde neer gaan leggen. Gelukkig is er een goede verloskundigenpraktijk in de buurt met wie we al jaren goed samenwerken en aan wie we onze toekomstige zwangeren met een gerust hart kunnen toevertrouwen.

.

We willen alle vrouwen en hun partners bedanken voor het vertrouwen dat zij in onze verloskundige zorg hebben gehad en dat wij onderdeel mochten uitmaken van vele intense, mooie, maar ook verdrietige momenten in de zwangerschap en bij de geboorte.

Voor vragen rondom de zwangerschap (of echografie) kunnen vrouwen natuurlijk altijd contact met ons op blijven nemen.

Uw verloskundige huisartsen: Josine Klop, Piet Muilwijk en Jacomien Zwemer.

 

_________________________________________

_________________________________________

Verloskundig Samenwerkingsverband Gorinchem (VSV) heet vanaf nu VIGEO.

Hierin nemen wij als verloskundig actieve huisartsen ook deel. Met trots presenteren wij deze nieuwe website vol met informatie en interessante weetjes.

Ben je zwanger, net bevallen of wil je zwanger worden? Bekijk dan www.zorgvanvigeo.nl. Hier kan je onder andere interessante video’s bekijken en jouw geboorteplan opstellen.

_____________________

Met betrekking tot de huidige corona-crisis het volgende:

Voor onze zwangeren hierbij een speciale informatiebrief hoe wij omgaan met de controles etc.   De adviezen kunnen elke dag weer aangepast worden indien daar reden voor is. Houd onze website en facebook in de gaten!

Klik op deze link voor de brief:   Zwangerschap Corona Giessen

_________________________________________

Bevalling tijdens spreekuur
Het tijdstip van een bevalling is altijd onvoorspelbaar. Het kan dus gebeuren dat een bevalling zich voordoet tijdens het spreekuur. Wij vragen uw begrip wanneer een afspraak of een spreekuur niet door kan gaan omdat de arts aanwezig moet zijn bij de geboorte van een nieuwe wereldburger. Voor spoedgevallen is er altijd een andere arts bereikbaar.

       

 

 

Voor de zwangerschap

Wanneer u graag zwanger wilt worden, kan het raadzaam zijn advies te vragen aan uw huisarts. Dit geldt in het bijzonder wanneer u medicijnen gebruikt. Ook is het advies om al voor de zwangerschap te beginnen met het slikken van foliumzuurtabletjes (verkrijgbaar bij apotheek en drogist) en te stoppen met roken.

Zwanger worden

Zwanger worden lukt niet

 

Kijk ook in deze zeer uitgebreide brochure:   Zwanger!

Over sommige onderwerpen is op www.thuisarts.nl goede informatie te vinden, zoals over jeuk: Jeuk en zwanger of over misselijkheid: Zwanger, misselijk en overgeven

 

 

Wilt u uw ongeboren kind laten onderzoeken?

U kunt uw ongeboren kind laten onderzoeken op een aantal afwijkingen. Dit onderzoek heet prenatale screening.

Er zijn twee soorten onderzoek: screening op down-, edwards- en patausyndroom en de 20 wekenecho. Deze onderzoeken zijn niet verplicht. U beslist zelf of u ze wilt.

Folders:

Prenatale screening Down-, Edwards- en Patausyndroom

Folder 20-weken echo

NVFB-ZwangerFit

Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan, welke vrouw wil dit niet? Door in beweging te blijven en gerichte oefeningen en adviezen te volgen, kan dit vaak wel. NVFB-ZwangerFit is een eigentijdse cursus in Rijswijk/Woudrichem voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn, zodat jij je zo goed mogelijk voelt gedurende de periode rondom de bevalling. Tijdens de lessen geeft de NVFB ZwangerFit docent (dit is een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut) training zodat de conditie behouden blijft. Hierdoor kunnen klachten en fysieke ongemakken rondom de zwangerschap worden voorkomen.

Zie voor verdere info van Fysio Woudrichem:  Zwangerfit

 

Kinkhoestvaccinatie zwangere vrouwen

Vanaf 2018 krijgen zwangere vrouwen de mogelijkheid zich te laten vaccineren tegen kinkhoest.

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte die ernstige hoestbuien kan veroorzaken. Het is vooral gevaarlijk voor jonge baby’s die nog niet zijn gevaccineerd. Een goede manier om pasgeboren baby’s tegen kinkhoest te beschermen is om vrouwen tijdens de zwangerschap een kinkhoestprik te geven.

Meer informatie over de kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen lees je in de folder van het RIVM.

Folder 22 weken Kinkhoestvaccinatie

 

https://www.thuisarts.nl/bevalling

 

 

 

Na de bevalling

Folder Screeningen bij pasgeborenen

Mijn kind is net geboren, verzorging van mijn baby

Ik ben net bevallen, verzorging van mijzelf

Ik heb bloedarmoede na mijn bevalling

Er zijn problemen met borstvoeding geven

Ik wil na geboorte van mijn baby volhouden om niet te roken

Ik wil anticonceptie gaan gebruiken na de bevalling

Depressie na bevalling