Recepten – Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk – Giessen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk
Burgstraat 19 4283 GE
Giessen

Recepten

Nieuwe recepten zullen altijd via het gewone spreekuur of via het telefonisch spreekuur uitgeschreven worden. De dokter moet immers de indicatie stellen om een nieuw medicijn te gaan gebruiken.

Let op:  Apotheek Altena in Woudrichem zal in de maanden juli en augustus (2023) gesloten zijn tussen 13 en 14 uur, verder gelden de normale openingstijden. De apotheek in Sleeuwijk is gesloten tussen 12:30 en 13:30 uur.

Uitdeelposten van Apotheek Altena:

Uitdeelpost Andel: SPAR Andel

Uitdeelpost Giessen-Rijswijk: SPAR Kraaij Rijswijk (Parelplein)

http://www.apotheekaltena.nl

Herhaalrecepten zijn recepten voor medicijnen die u eerder heeft gekregen. Bijvoorbeeld chronische medicatie voor de hoge bloeddruk of medicijnen die u gedurende een periode gebruikt zoals hooikoortsmedicijnen of pijnstillers.

Er zijn drie mogelijkheden om herhalingsrecepten aan te vragen:

  1.   Het oude doosje met etiket deponeren in de medicijnbox op de balie in de praktijk, inleveren bij de apotheek of de uitdeel-posten Giessen en Andel.
  2.   Inspreken op de receptlijn:  44 28 29
  3.   Via onze website

De medicijnen kunnen DE VOLGENDE WERKDAG opgehaald worden, mits besteld voor 11:00 uur!   Heeft u besteld na 11:00 uur, dan kunt u de medicijnen twee dagen later ophalen.

LET OP:  wegens grote drukte op de maandagen voor onze assistentes, lukt het vaak niet om alle recepten te verwerken. In het vervolg zullen de herhaalrecepten die op MAANDAG worden aangevraagd, op WOENSDAG opgehaald kunnen worden bij de apotheek of een van de uitdeelposten.

Herhaalservice

De Herhaalservice:  uw medicijnen automatisch gereed wanneer ú wilt

Wellicht overkomt het u dat u net een paar dagen geleden uw medicijnen heeft opgehaald, en dat nu uw andere medicijnen op zijn. Om dit te voorkomen introduceren Apotheek Altena en de Huisartsenpraktijken in Almkerk, Andel, Giessen, Sleeuwijk en Woudrichem de Herhaalservice.

Als u zich aanmeldt voor deze service zorgen de apotheek en uw huisarts er voor dat uw herhaalmedicatie op gezette tijden voor u klaarligt. U hoeft niet meer naar de huisarts te bellen voor een herhaalrecept. Hoe deze service werkt, leest u wanneer u deze link aanklikt:  Herhaalservice Apotheek