Diëtist Esther Grauss
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk
Burgstraat 19 4283 GE
Giessen

Diëtist Esther Grauss

Voedingsadvies en dieetbegeleiding in Huisartsenpraktijk Giessen-Rijswijk

Afspraak maken? Bel 06 – 46 72 72 36 !!  

(Dit loopt dus niet via de assistente van de huisartsenpraktijk). 

 Sinds eind 2017 kunt u met al uw voedingsvragen en dieetbegeleiding terecht in Huisartsenpraktijk Giessen-Rijswijk.  Elke woensdag is hier spreekuur op afspraak.

Ik ben Esther Grauss, sinds 2000 werkzaam als diëtist en sinds 2013 afgestudeerd leefstijlcoach (post HBO). Ik woon sinds 2004 in Brakel en werk al jaren in het Land van Heusden en Altena. Eerst bij Kruiswerk Mark en Maas en daarna bij Thebe. Toen Thebe in 2013 stopte met de afdeling Voeding en Dieet, hebben we met 6 collega’s BESdiëtisten opgericht. Dit staat voor Brabantse Eerstelijns Samenwerkende diëtisten. We hebben allemaal onze eigen praktijk, maar werken veel samen.

Ik houd spreekuur in Almkerk, Andel, Giessen en Wijk en Aalburg.

Ik begeleid mensen met diabetes, te hoog cholesterol en te hoge bloeddruk, mensen met overgewicht én mensen met ondergewicht of onbedoeld gewichtsverlies. Ook bij darmproblemen zoals diarree of verstopping kunt u bij mij terecht. Vrouwen met zwangerschapsdiabetes worden door de verloskundige naar mij verwezen voor  dieetadvies en instructie van de bloedglucosemeter.

Daarnaast vind ik het heel erg leuk om mensen te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Want eten is maar 1 onderdeel van de leefstijl, bewegen en ontspannen zijn ook belangrijke onderdelen. Als u ongewenste gewichtstoename op tijd kunt stoppen, kunt u hiermee veel gezondheidsproblemen voorkomen.

Kinderen en volwassenen met voedselallergie of voedselovergevoeligheid kunnen bij een collega in Werkendam en Sleeuwijk terecht. Voor begeleiding van een eetstoornis verwijs ik naar een andere BES-collega die hierin gespecialiseerd is.

Als diëtist neem ik de tijd om een beeld te krijgen van uw eet- en leefgewoontes en duidelijk te krijgen waar u hulp bij nodig heeft. Voor de één is dit een stok achter de deur om te gaan beginnen en door te zetten. Een ander is geholpen met een persoonlijk dieetadvies zodat hij weet wat en hoeveel hij mag eten. En weer een ander wil ontdekken wat verkeerde gewoontes zijn en hoe hij die kan ombuigen naar goede gewoontes. Uiteindelijk gaat het om blijvende verandering van de leefstijl, zodat de ingezette veranderingen blijven bestaan. Want tijdelijke aanpassingen geven slechts tijdelijk resultaat…

Het intakegesprek duurt circa 45 minuten tot 1 uur en voor vervolgafspraken reserveer ik 15 tot 30 minuten. Dieetadvisering zit in het Basispakket van de Zorgverzekering voor 3 uur per kalenderjaar. Hiervoor geldt het eigen risico. In sommige aanvullende pakketten zitten extra uren dieetadvisering. Mensen die bij de praktijkondersteuners Rianne Manschot of Marjan Besselink komen voor diabetes, risico op hart- en vaatziekten of COPD, betalen geen eigen risico. Hiervoor geldt een andere financiering (de Ketenzorg)

Voor meer informatie kunt u terecht op www.besdietisten.nl of mij een berichtje sturen per e-mail (esther@besdietisten.nl) of bellen naar 06 – 46 72 72 36 (ook voor het maken van een afspraak!).

Tot ziens!