Afspraak maken – Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk – Giessen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk
Burgstraat 19 4283 GE
Giessen

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8:00 en 10:15 uur en 10:45 en 12:00 uur.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Het is al jaren mogelijk om via het internet zelf een spreekuurafspraak te maken, maar de mogelijkheden breiden steeds uit!

U kunt tot 2 uur voor aanvang van het consult nog een afspraak maken (indien er nog vrije afspraaktijden zijn) en vanaf ongeveer 4 weken van tevoren.

U kunt kiezen uit de agenda’s van de huisartsen (in opleiding) en van de assistente.

Wilt u een afspraak bij de praktijkondersteuner, dan vragen wij u telefonisch contact op te nemen met de assistente via 0183 – 44 32 88.

Het is niet mogelijk een dubbele afspraak te maken via de webagenda. Wel kunt u twee aparte afspraken maken die aansluiten aan elkaar. U maakt dan bijvoorbeeld een afspraak voor 8:30 uur en vervolgens maakt u opnieuw een afspraak voor 8:45 uur. Dan staan er voor u twee achtereenvolgende afspraken en heeft de dokter iets meer tijd voor u. 

Wij vragen u een dubbele afspraak te maken in het geval u:

  • voor een gesprek komt
  • voor een chirurgische ingreep komt
  • u meerdere klachten heeft

 

Let op: voor alle afspraken geldt dat wij kosten in rekening kunnen brengen bij u indien u niet op de afspraak verschijnt! U kunt dit voorkomen door bij verhindering uiterlijk 24 uur van tevoren af te bellen.

Welk spreekuur?

Elke dag wordt er in de praktijk spreekuur gehouden. Normaal gesproken maakt u eerst een afspraak met de assistente en komt u naar dit spreekuur. Eenvoudige vragen kunnen vaak ook telefonisch beantwoord worden. U kunt dan gebruik maken van het telefonisch spreekuur en hoeft niet naar de praktijk te komen. Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar het gewone spreekuur te komen, dan kan de huisarts ook een huisbezoek afleggen.

De assistente houdt ook een eigen spreekuur voor eenvoudige medische handelingen, zoals het geven van injecties, verzorgen van wonden, het verwijderen van hechtingen, het uitspuiten van de oren, het aanstippen van wratten, het meten van de bloeddruk en het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek.

Afspraken maken
Om uw en onze tijd zo efficiënt mogelijk in te kunnen delen, werken we alleen op afspraak. Er zijn vaste tijden waarop u kunt bellen voor het maken van een afspraak voor het spreekuur of voor het aanvragen van een huisbezoek, tussen 8:00 en 10:00 uur en 10:45 en 11:30 uur.

Avondspreekuur: elke dinsdag worden er avondspreekuren gehouden vanaf 17:30 uur, zowel door huisartsen als assistente.  Voor deze avondspreekuren kunt u een afspraak maken bij de assistente.

EHBO
Voor verlenen van eerste hulp  (open wonden, brandwonden e.d) kunt u altijd direct terecht. Als u van tevoren belt, houdt de huisarts rekening met uw komst. Spoedgevallen

_____________________

Avondspreekuur

Update april 2024: Het avondspreekuur is tijdelijk sterk verminderd ivm een tekort aan huisartsen. 

Elke dinsdagavond vanaf 17:30 uur is er een avondspreekuur op onze praktijk. 

Deze spreekuren zijn alleen op afspraak via de assistente te bezoeken. Niet alle klachten zijn geschikt voor het avondspreekuur. Er kunnen bijvoorbeeld geen medicijnen meer gehaald worden bij de apotheek.

Er zullen een of twee huisarts-spreekuren zijn en ook een assistentespreekuur voor bijvoorbeeld oren uitspuiten, bloeddruk meten, uitstrijkje maken etc.

De telefoon is tijdens de avonduren niet bereikbaar en voor spoedgevallen zult u de huisartsenpost in Gorinchem moeten bellen. Het avondspreekuur is alleen voor degenen die overdag al een afspraak hebben gemaakt via de assistente.

We hopen u hiermede van een extra service te kunnen voorzien!

.

_____________________

Afmelden voor een afspraak 

Sinds januari 2013 brengen we de consultkosten bij u in rekening brengen voor het niet verschijnen op uw afspraak zonder afmeldbericht. Dit is zeer storend omdat de spreekuren vaak heel vol staan.

Deze kosten zijn niet bij uw verzekering te declareren.

De kosten kunt u voorkomen door minimaal 24 uur van tevoren af te melden.

 

“WAT KAN IK VOOR U DOEN?”
Nadenken over de volgende vragen kan u helpen om zo goed mogelijk van de hulp van uw huisarts gebruik te maken.

1. Wat is uw klacht of probleem?
– sinds wanneer speelt dit probleem?
– wat zijn de verschijnselen?
– wat voor last heeft u ervan?

2. Maakt u zich ongerust over uw klacht?
– wat spookt er misschien door uw hoofd?
– heeft u zelf enig idee wat de oorzaak is?

3. Wat wilt u de huisarts vragen?
– wilt u geruststelling?
– wilt u onderzoek?
– wilt u een behandeling?
– wilt u informatie?
– wilt u iets anders? Zo ja, wat?

Zeg vooral alles tegen uw huisarts wat van belang kan zijn voor een goed antwoord op uw vragen!

 

Positieve Gezondheid, hoe gaat het met u?

.
Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Belangrijk is een betekenisvol leven, mee kunnen doen en je energiek voelen. Het gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar over wat ons veerkracht geeft. En dat is per persoon verschillend. Daarom focust Positieve Gezondheid niet op ziekte, maar op wat belangrijk is.
.
Benieuwd geworden? Vul de digitale vragenlijst in op www.mijnpositievegezondheid.nl.
Indien u wilt kunt u hem uitprinten en een afspraak maken bij de huisarts (in opleiding) of praktijkondersteuner om deze te bespreken. Wij zien u graag in de spreekkamer om te praten over wat voor u belangrijk is.
.
– Team huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk
.
_____________________