Herhaalservice Apotheek – Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk – Giessen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk
Burgstraat 19 4283 GE
Giessen

Herhaalservice Apotheek

De Herhaalservice:  uw medicijnen automatisch gereed wanneer ú wilt

Wellicht overkomt het u dat u net een paar dagen geleden uw medicijnen heeft opgehaald, en dat nu uw andere medicijnen op zijn. Om dit te voorkomen introduceren Apotheek Altena en de Huisartsenpraktijken in Almkerk, Andel, Giessen, Sleeuwijk en Woudrichem de Herhaalservice.

Als u zich aanmeldt voor deze service zorgen de apotheek en uw huisarts er voor dat uw herhaalmedicatie op gezette tijden voor u klaarligt. U hoeft niet meer naar de huisarts te bellen voor een herhaalrecept. Hoe deze service werkt, leest u hieronder.

 

De herhaalservice

Zodra de apotheek uw aanmelding voor de Herhaalservice ontvangt, bellen wij u voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij stap voor stap uw medicijnen met u door. Eventuele vragen of onduidelijkheden over uw medicijngebruik of innametijden worden tijdens dit gesprek besproken. We inventariseren samen met u hoeveel voorraad u nog thuis heeft. Daarna zorgen we ervoor dat alle medicijnen worden “gelijkgetrokken”.

Voor welke geneesmiddelen?

De Herhaalservice kan gebruikt worden voor medicijnen, die een vast gebruik hebben (bijvoorbeeld 2 maal daags 1 tablet) en die een vaste vorm hebben (bijvoorbeeld tabletten, poeders en zetpillen), dus niet voor oogdruppels en crèmes.

De Herhaalservice is zowel geschikt voor mensen met veel medicijnen als met weinig medicijnen. Voor mensen met veel medicijnen is het eenvoudiger om overzicht te houden. Op gezette tijden krijgt u van de apotheek een berichtje wanneer een nieuwe voorraad afgehaald kan worden in de apotheek of aan huis bezorgd wordt.

U hoeft zelf geen herhaalrecept meer aan te vragen en loopt geen risico een recept te vergeten.

Ook voor mensen met weinig medicijnen is de Herhaalservice een uitkomst. Juist voor hen kan het lastig zijn op tijd een herhaalrecept aan te vragen, omdat dit sneller vergeten wordt.

Nieuwe geneesmiddelen

Wijzigingen in uw medicijngebruik moet u altijd aan de apotheek door geven. Deze worden meteen verwerkt. Nieuwe medicijnen worden in overleg met u opgenomen in de Herhaalservice.

Levering

U kunt zelf aangeven hoe vaak u uw medicijnen geleverd wilt krijgen. Dit kan bijvoorbeeld eens per maand of eens per drie maanden. U ontvangt van de apotheek een berichtje wanneer de medicijnen voor u klaar staan om af te halen of wanneer de medicijnen bezorgd worden.

Controle en overleg 

Wanneer nieuwe medicijnen niet samen met uw andere medicijnen gaan, neemt de apotheek contact op met de voorschrijvend arts. Uw huisarts en apotheker bekijken samen eens per jaar uw medicijngebruik. Indien nodig neemt de huisarts contact met u op.

In het kort:

  1. Wanneer de apotheek uw aanmelding voor de Herhaalservice heeft ontvangen, bellen wij u voor een intakegesprek.
  2. Aan de hand van dit gesprek maken wij een overzicht van uw medicatie. We inventariseren samen met u hoeveel voorraad u nog in huis heeft van alle medicijnen.
  3. We vragen een recept voor u aan bij de huisarts om alle medicijnen “gelijk te trekken”.
  4. De Herhaalservice gaat van start. U ontvangt van de apotheek een berichtje wanneer de medicatie voor u klaar staat of wanneer het bezorgd wordt.
  5. Zodra u wijzigingen in uw medicijngebruik aan ons doorgeeft, worden deze direct door ons verwerkt.
  6. Wanneer er problemen of vragen zijn, kunt u bellen met de apotheek.

 

Uw medicatie op tijd in huis

Als u zich aanmeldt voor de herhaalservice dan bent u er zeker van dat u uw herhaalmedicatie op tijd in huis heeft.

Aanmelden:

http://www.apotheekaltena.nl

 

U blijft zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen in uw medicijngebruik

 

Apotheek Almkerk

Voorstraat 5a

4286 AK Almkerk

Tel.nr: 0183-409767

 

Apotheek Altena

Benjaminslaan 4

4285 DL Woudrichem

Tel.nr: 0183-303870

 

Apotheek Sleeuwijk

Esdoornlaan 26

4254 AV Sleeuwijk

Tel.nr: 0183-304155