COPD-zorg – Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk – Giessen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk
Burgstraat 19 4283 GE
Giessen

COPD-zorg

COPD-zorg bij uw huisarts

COPD: Chronic Obstructive Pulmonary Disease, dit omvat chronische bronchitis en longemfyseem

Wij zijn aangesloten bij de COPD Zorggroep Gorinchem e.o. Om de zorg voor u als patiënt te verbeteren hebben wij samen met een zestigtal huisartsen uit de regio Gorinchem afspraken gemaakt met diverse deskundigen over de te leveren zorg, zoals fysiotherapeuten, de longverpleegkundige en de longarts.

Bovenstaande houdt ook in dat uw huisartsen samen met de praktijkondersteunder voor longziekten, mw. Marjan Besselink, regelmatig nascholingen volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Zie ook: www.copdtest.nl

Bestand: Patiëntfolder COPD.pdf (Acrobat reader document, 84 kB)

Patiëntenfolder COPD

Bestand: Heb ik kans op COPD? (Acrobat reader document, 74 kB)

Heb ik kans op COPD?

Longleeftijd

Door roken (of meeroken) gaan uw longen achteruit en kunt u COPD krijgen. Roken heeft een zeer grote invloed op hoe goed uw longen werken. De longen van iemand van 52 die flink heeft gerookt, hebben dezelfde kracht als de longen van iemand van 75 die niet gerookt heeft!

Direct effect

Stoppen heeft altijd zin: uw longen gaan veel minder snel achteruit. Er zijn ook voordelen die u direct merkt: een betere conditie, minder hoesten en slijm, u ziet er beter uit, u bespaart geld en u bent niet meer afhankelijk van sigaretten. Stoppen met roken is niet makkelijk. Voor hulp bij het stoppen kunt u naar Stivoro of uw huisarts.

Fit en gezond

Ook regelmatig bewegen en gezond eten houdt uw lijf en longen sterk. U voelt zich fitter, heeft een betere conditie en meer energie. Lees meer over bewegen of voeding.

Longfonds

http://www.astmafonds.nl/over-longen/werking-van-de-longen/gezonde-longen/hoe-gezond-zijn-uw-longen?utm_source=homepage&utm_medium=banner&utm_content=onsite&utm_campaign=copd-test2011