De praktijk – Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk – Giessen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Giessen – Rijswijk
Burgstraat 19 4283 GE
Giessen

De praktijk

Duopraktijk

Sinds het samengaan van de huisartsenpraktijken van Rijswijk en van Giessen in 2004 is onze praktijk een duopraktijk, een dubbele praktijk. Inmiddels zijn er drie vaste huisartsen praktijkeigenaar, die alle drie iets minder dan fulltime werken: Judith Blaauw, Josine Klop en Jacomien Zwemer. Alle patiënten staan op naam van de praktijk, niet op naam van een van de huisartsen.

In de winter van 2009/2010 hebben wij de bovenverdieping van onze praktijk verbouwd. Wij hebben in deze ruimte twee nieuwe spreekkamers en een wachtkamer gerealiseerd. In 2014 is de verbouwing van de benedenverdieping van de praktijk ook gereed gekomen. Het voormalige woonhuis van dokter Muilwijk is bij de praktijk getrokken en de gehele benedenverdieping is op de schop gegaan. In 2021 is er een uitbreiding van de back-office/koffiekamer geweest.

 

Onze praktijk heeft sinds 2013 elk jaar een NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) accreditering gekregen, een keurmerk waaruit blijkt dat de praktijk aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet en bezig is met verbeteringen.

Verder wordt onze praktijk door de zorgverzekeraars aangemerkt als een zogenaamde “Plus-Praktijk”. Dat wil zeggen dat er bepaalde extra services geboden worden. De praktijk is van 08.00 uur – 17.00 uur onafgebroken bereikbaar en geopend. Wij bieden eenmaal per week een avondspreekuur aan, op dinsdag vanaf 17:30 uur. Ook tijdens vakanties is de praktijk elke (werk)dag geopend.

 

Bellen met de praktijk

Op werkdagen is er altijd iemand aanwezig in de praktijk. Als u het praktijknummer belt, krijgt u altijd de assistente aan de telefoon. De eerste uren van de dag is de praktijklijn altijd erg druk bezet. Er zijn meerdere lijnen waardoor u ‘in de wacht’ gezet kan worden.  Om de bereikbaarheid van de praktijk zo groot mogelijk te houden wordt u verzocht de gesprekken zo kort mogelijk te houden. Ook wordt u verzocht zich te houden aan de tijden voor het maken van afspraken ed. Deze tijden zijn ingesteld om iedereen zo goed en efficiënt mogelijk te helpen. De herhaalrecepten kunt u bij voorkeur bij ons inleveren (in de medicijnbox op de balie, de apotheek of uitdeelpost) of via uw portaal aanvragen: Patiëntenomgeving

.

De spoedlijn: 0183 – 448511

Wanneer er dringend medische hulp nodig is, is het van belang dat u snel contact met de arts hebt. Aangezien de praktijklijn erg vaak bezet is, hebben we voor spoedgevallen overdag een spoedlijn: 0183 – 448511. Bel dit nummer dus alleen in dringende gevallen.

’s Avonds, ’s nachts en in het weekend is de spoedlijn niet bemand.

U dient dan te bellen naar de huisartsenpost: 0183 – 646410.

Praktijktijden

De praktijk is van maandag tot vrijdag open van 8.00u tot 17.00u.

Tijdens de overige uren kunt u zich uitsluitend voor spoedgevallen wenden tot de Centrale Huisartsenpost te Gorinchem, tel 0183 – 646410.

 

 

Patientenportaal
Degenen die het portaal aangevraagd hebben, zullen binnen enkele dagen toegang krijgen.
Belangrijk is dat iedereen zich persoonlijk aanmeldt met een uniek email-adres en telefoonnummer. Er kunnen niet twee mensen op hetzelfde mailadres geregistreerd worden. In sommige gevallen betekent het dat u dan een extra mailadres moet aanmaken (bijvoorbeeld een gratis gmail adres), dit geldt ook voor minderjarige kinderen.
Wij kunnen ten allen tijde op uw verzoek het portaal weer dichtzetten, wanneer u vermoed dat er door iemand anders misbruik van gemaakt wordt. Bijvoorbeeld in geval van relatieproblemen of wanneer u onder druk gezet wordt door uw werkgever om medische gegevens te laten zien.
Wij zijn enthousiast over deze nieuwe mogelijkheid en hopen dat u zich allen voor deze service aanmeldt!
Starten
Maak eerst een account aan. Dat kan op 2 manieren:
  1. met de app: Uw Zorg online (beschikbaar via de App Store of Google Play).
  2. op deze website: Patiëntenomgeving
Met dit account kunt u herhaalrecepten aanvragen, uw medicatielijst downloaden, een e-consult sturen inclusief foto’s, een afspraak maken in onze agenda en uw uitslagen inzien. 
_____________________
  1. Wij zijn aangesloten op het patiënten portaal van Pharmeon. Hierdoor kunt u via onze nieuwe website of via de Uw Zorg Online App toegang krijgen tot uw eigen medische gegevens. Hierin kunt u herhaalrecepten aanvragen, uw medicatielijst downloaden, een e-consult sturen inclusief foto’s, een afspraak maken in onze agenda en uw uitslagen inzien. Zie ook bijgevoegd filmpje! https://youtu.be/Spazs8xVHhc
  2. Om dit mogelijk te maken is het wel nodig dat u zich eenmalig registreert. Wij moeten handmatig de koppeling tot stand brengen tussen uw inlog en ons systeem. Ook moeten wij zeker weten dat u het zelf bent die toegang wilt, het is dan ook nodig dat u zich legitimeert bij ons op de praktijk. Hoe dat praktisch het handigste is zullen we nog moeten ervaren. U kunt zich in ieder geval aanmelden via onze nieuwe website of de app en dan hoort u via ons wat op dat moment nodig is. Al met al kunnen er dus enkele dagen overheen gaan voordat wij de koppeling tot stand gebracht hebben.
  3. Wij zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheden! Dit is een mooie modernisering van onze zorg. Wij hopen dan ook dat u allen gebruik gaat maken van deze opties! Ook staan wij open voor op- en aanmerkingen.